NTLDR is missing Press any key to restart NTLDR is missing, press Ctrl Alt Del to restart

Lösning på problemet: NTLDR is missing, press any key to restart

Vad händer?

När datorn startar så försöker BIOS att hitta den primära hårddiskens aktiva partition för att kunna läsa in första sektorn till MBR (Master Boot Record), och använder sedan den informationen för att ladda resten av OS:et.  För Windows NT4/2k/XP så tar NTLDR (New Technology Loader) över därifrån.  Om du får meddelandet "NTLDR is missing, press any key to restart" så är det troligtvis BIOS som antingen letar efter fel hårddisk, inte hittar rätt partition, den var inte aktiv, hittade inte MBR, eller så letar NTLDR efter MBR på fel ställe,  Platsen för NTLDR ändrades, eller så har du råkat ut för ett hårdvarufel (minnen/kablar/hårddiskar/moderkort/osv).

Om möjligt, försök att ändra tillbaka vad för hårdvaru- eller mjukvaruändring du senast gjorde (det kan t.o.m vara så pass enkelt som att glömma ta ut en diskett ur diskettstationen, eller så behöver du se över kablarna). (Men om jag har gjort ändringar som jag vill behålla?).

Skapa en NTLDR startdiskett för att komma tillbaka till Windows.

Ett snabbt sätt att försäkra sig om att din OS-installation fortfarande fungerar är att skapa en MBR och NTLDR på en diskett samt kontrollera dina partitioner, denna diskett kommer kontrollera många av partitionerna för en fungerande Windowsinstallation.  Här följer instruktioner om hur man gör:

1. Ta en tom diskett (det som finns på den kommer att raderas), och sätt in den i en fungerande dator (Men om min dator inte har en diskettstation?).

2. Ladda ner fixntldr.exe till en fungerande dator (fixntldr-winnt om du använder Windows 2000 eller Windows NT4) (Om jag inte vill ladda ner en fil från en websida jag inte litar på?). (Om mitt backupsystem är Mac / Linux eller annat alternativt OS?).

3. Kör fixntldr.exe genom att dubbelklicka på den.  Tryck OK för att skriva över den tomma disketten i den fungerande datorn, du borde nu se några fönster om att göra en ny diskett.

4. kommer du ihåg om mappen till din Windowsinstallation hette "Windows"? Om du inte kommer ihåg så kör bara på. (Om den inte hette Windows, men WINNT som i NT4 eller 2000?) .

5. Sätt i disketten (eller cd/usb drive) som du har skapat i den dator som får "NTLDR is missing" felmeddelandet, stäng av den "trasiga" datorn.

Använd startdisketten i den dator med "NTLDR is missing" felet.

Starta upp den "trasiga" datorn med disketten i diskettstationen (eller cd i cd-läsaren eller flashminnet i usb-porten).  När datorn väl kommer förbi BIOS-skärmen, borde din dator försöka läsa disketten och du borde se en svart skärm med texten: (Om jag inte kan se den svarta skärmen?).

1ST TRY THIS seleccione esto primero
2ND TRY THIS essayez ceci en deuzieme
3RD TRY THIS wahlen Sie diesen Third
4TH TRY THIS selezioni questo fourth
5TH TRY THIS selecione este fifth
6TH TRY THIS seleccione este sexto
7TH TRY THIS essayez ceci en septieme
8TH TRY THIS wahlen Sie dieses achte
9TH TRY THIS selezioni questo nono
10TH TRY THIS selecione este decimo

(Kastade in lite Spanska / Franska / Tyska / Italienska / Portugisiska för att få en internationell klang på det hela.)

Den här filen väljer automatiskt "1ST TRY THIS" -valet efter 30 sekunder.  Prova den först, om den inte fungerar så får du troligtvis något av följande fyra fel:

1. Windows kunde inte startas för att "<Windows Root>system32hal.dll> saknas eller är korrupt

2. Windows kunde inte startas på grund av ett hårdvarukonfigurationsproblem. Kunde inte läsa från den angivna disken. Kontrollera "startsökvägen" och hårddisken. Var god kontrollera Windowsdokumentationen angående hårdvarukonfiguration (hårddisk) och dina hårdvarureferensmanualer för vidare information.

3. I/O Error accessing boot sector file multi(0)disk(0)fdisk(0)BOOTSECT.DOS

4. Omedelbar omstart

Om du får den omedelbara omstarten eller något annat knasigt, prova trycka F8 på "1st Try This" val-skärmen, det ger dig en prompt där du kan välja Felsäkert läge, försök sedan med "1st Try This" alternativet igen.  Felsäkert läge är en speciell "minimal" version av Windows som inte laddar särskilda delar av opertivsystemet som kan ha orsakat problem.

Ett av alternativen borde slutligen boota dig tillbaka in i Windows. (Men om nu inga av alternativen fungerade?) .

Använd Windows för att fixa bootfiler på hårddisken.

Om du nu kom tillbaka till Windows så är det enda du ska koncentrera dig på att göra backup på det som du är mest rädd om på datorn.

Nu när du gjort backup på dina filer så ändra tillbaka de senaste du ändrade på sist, vad det än kan vara, och starta om som du brukar. Om det inte fungear, sätt tillbaka disketten i den "trasiga" datorn och dubbelklicka på fixntldr.bat som finns på disketten. Om den frågar om du vill skriva över en fil så skriv in "y" för Ja, (batchfilen kopierar boot.ini, ntldr, ntdetect.com från disketten till C: och tar bort "read only" attributen). Processen tar ett par minuter, tag sedan ut disketten och starta om datorn.

Om du använder cd eller usb varianten, kopiera boot.ini, ntldr, och ntdetect.com filerna till Den här datorn > Lokal disk C: > och skriv över vad som nu än må finnas där, högeklicka sedan på varje fil, välj Egenskaper, kryssa ur "read only"-rutan (Skrivskyddad), och tryck OK.

Om du kom tillbaka in i Windows igen så kan du ändra "1st Try This" menyn genom att trycka Start > Kontrollpanelen > System > Avancerat > Start och återställning, knappen Inställningar > rutan Start; ändra sedan "Standardoperativsystem:" till det alternativ som fungerade för dig, och ändra rutan som säger: "Visa listan över operativsystem i" till hur många sekunder du vill (vanligtvis 1 sekund). Tryck OK två gånger. (Om startdisketten fungerade, men jag kommer inte in i Windows utan den?) .

(Om jag vill göra vidare efterforskningar?) .

***Jag ger dig 10 US-dollar om du kan berätta för mig hur man gör en Windows startdiskett från ett Apple operativsystem utan att till slut behöva köpa mjukvara (om jag måste köpa mjukvara för att kunna göra det möjligt så gör jag det) - milescomer@gmail.com***

Det fungerade! Nu får du hjälpa mig. - Jag skulle bli glad för en ny Julklapp :)

Redan klar? Hej, jag heter Miles Comer och utvecklade denhär "lösningen" år 2002 när jag var tvungen att fixa mina släktingars datorer tan att behöva hänga över deras axlar.  Om disketten löste det åt dig, kanske jag ödmjukt får föreslå ett kreditkort eller PayPal för att donera 5 US-dollar, eller vilken summa du helst vill (3 US-dollar går också bra).
Om du inte har ett kreditkort eller PayPal-konto, så kan du skicka en check till mig, använd formuläret nedan för att ge mig din e-mailadress så skickar jag dig adressen som du kan skicka checken till.

Jag lade till denhär knappen för att jag ibland hör att den andra Donera-knappen inte syns.

För $25 så kan du få din banner på denhär sidan i en månad, nya annonsmöjligheter finns nu tillgängliga.

Får statligt stöd, men det är era donationer som är kraften som håller sidan uppe och möjlig att göra förbättringar. innan var det så mycket mer svårare att göra en startdiskett, men med WinImage Pro (för 80 US-dollar!) är det mycket enklare. Jag hade sedan en gåva på 50 US-dollar för en USB lösning som betalades, så jag donerade de pengarna till Gilles Vollant Software för det BootPart-program som finns på insidan av det. Någon gång ska jag göra "döp om boot.ini" instruktionerna så att man bara "dubbelklickar på en batchfil".  Jag trodde vi skulle ha ett nytt OS vid 2005, men Vista kom ju inte förrns 2007 och folk använder fortfarande Windows 98 7 år senare, Jag är rätt säker på att Windows XP inte kommer att försvinna än på ett tag, så denhär hemsidan får stanna kvar.

Ett gratis sätt att hjälpa mig är t.ex att länka tillbaka till min sida. Antingen från din egen sida, eller om du tillhör ett diskussionsforum som är anknutet till datorer, eller om du har en "lounge section", varför inte låta alla veta att jag hjälpte dig genom att göra en post, och i den posten länka tillbaka hit? Använd denhär adressen i fall att jag skulle ändra något i framtiden:

http://ntldrismissing.com/

Or if you want a response but don't have an email address:

http://m-ntldrismissing.blogspot.com/2010/10/i-want-help-but-i-cannot-email-you.html 

Du kan också använda formuläret för att göra mig uppmärksam på stavfel, grammatiska fel, ett bättre sätt jag kunde förklarat någonting, eller bara säga tack.

HighStyleDoggy.com är min bästa sponsor för tillfället, de har gett mig mycket stöd under årens lopp, och gör verkligen allting möjligt i mitt liv.  Besök dem gärna för dina egna behov :)

Men om jag har gjort ändringar som jag vill behålla??

Att lägga till en ny hårddisk eller en ny drivrutin orsakar ofta att datorn saknar NTLDR, för att lösa det måste du specificera i BIOS vilken enhet som ska boota först, och på din IDE0 kanal som master (först i kedjan) med jumpers/byglar satta som Master, använd sedan fdisk för att försäkra dig om att den första partitionen är en primär partition (och sätt som aktiv), samt att ingen av de andra hårddiskarna eller partitionerna är satta till aktiv.  Försök ställa tillbaka BIOS default-värden eller rensa CMOS minnet.  Om du några drastiska ändringar såsom att byta moderkort bör du köra en "repair install" som beskrivs här nedan:

http://www.techspot.com/vb/topic8356.html

Kom tillbaka om du fortfarande får felmeddelandet efter det. Tillbaka

Men om min dator inte har en diskettstation??

Jag har även gjort en cd-r och usb lösning.

CD-R CD-R/W

För CD, bränn FIXNTLDR ISO image för Windows XP eller FIXNTLDR ISO image för Windows NT4 och Windows 2000; Du måste packa upp filen, sen bränna ison med ett CD-bränningsprogram, prova download.com för gratis iso cd-bränningsprogram: MagicISO.

Ladda ner och spara på skrivbordet.

Extrahera filen och se om du bara kan dubbelklick på den. Om det startat ditt program för CDbränning, gå vidare och bränn den, sätt i den i den "trasiga" datorn och starta om.

Om du får upp en skärm som säger "Windows cannot open this file" så behöver vi ladda ner lite mer program. Som standard, inkluderar Windows inte den mjukvara du behöver för att bränna isos, men det finns lite gratisprogram att ladda ner här:
http://www.download.com/MagicISO-Maker/3000-2646_4-10191803.html

Tryck på "Download now", kör setupen, gå tillbaka och öppna MagicISO, (Välj "Try It"-knappen). När det väl öppnar, tryck Tools>Burn CD/DVD with ISO.

Det kommer upp en vit liten ruta i mitten med en "open folder" till höger, klicka på "open folder", och blärrda fram till fixntldr.iso filen som du sparade på skrivbordet tidigare (den kan ligga i en mapp som heter fixntldriso).

När du väljer den, klicka på "Burn it!" och få den att skapa CDn, sätt i den i den "trasiga" datorn och starta upp, det borde ge dig bootalternativ, gå vidare och boota datorn. Tillbaka.

USB Flashminne

För USB Flashminne, ladda ner denhär filen: ntldrusb.zip (ntldrusb-winnt för Windows NT4 eller 2000 eller uppgraderingar från). Expandera innehållet till mappen ntldrusb.

Sätt sedan bara i ditt USB Minne i den fungerande datorn;
Dubbelklicka på HPUSBFW.EXE i ntldrusb mappen;
Kryssa i "Skapa en DOS startdiskett" samt "Använd DOS systemfiler på" tryck sedan på den gråa knappen med "...";
En ruta frågar vilken mapp som du vill välja, bläddra den till "dos system files" mappen;
Tryck OK; Tryck Start; Tryck Yes; Låt den köra ett tag tills en ny ruta kommer upp; Tryck OK; Tryck Close;
Öppna "putonusb" mappen, kopiera alla filernas, klistra in dem på usb-minnet (precis under roten, t.ex E:);
Ta ut usb-minnetEject the USB Stick;
Sätt i det i datorn med "NTLDR is missing" problemet och starta om den.
Du kommer nu se en Windows 98 pop up i någon sekund sådär, efter det följer en svart skärm med texten "replace boot sector of the drive C: (y/n)", tryck "y";
Den går nu över till en C: prompt, starta om datorn med hjälp av Ctrl Alt Del;
nu borde du se en lista med alternativ 1-10;

Gå tillbaka till punkt 5 om att sätta disketten i diskettstationen. Tillbaka

Om jag inte vill ladda ner en fil från en websida jag inte litar på??

Om du vill göra en startdiskett på egen hand, formatera den med hjälp av en Windows NT/2000/XP dator (kan även vara Windows 95/98/ME) och kopiera över följande filer från en fungerande dator med Windows NT/2000/XP: NTLDR, ntdetect.com, och boot.ini som ligger under C:.   Kopiera antingen filerna till disketten och starta upp med den, eller på något vis direkt till C: på den "trasiga" datorn.

Om du inte har tillgång till de här filerna, men fortfarande inte vill köra en exekverbar fil från en sida på internet, ladda ner och extrahera följade zip-fil till disketten: fixntldr.zip.

Vad är fixntldr.zip?

Två programfiler kopierade från en Windows XP installation kallad "ntldr" och "ntdetect.com" de assisterar vid bootning av din existerande installation.

Och en textfil: "boot.ini" som väljer vilken av dina partitioner samt vilken hårddisk som systemet ska boota ifrån.  Innehållet i boot.ini ser ut som följer:

[Boot Loader]
timeout=30
Default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)Windows

[Operating Systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)Windows="1ST TRY THIS seleccione esto primero" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)Windows="2ND TRY THIS essayez ceci en deuzieme" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)Windows="3RD TRY THIS wahlen Sie diesen Third" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(2)Windows="4TH TRY THIS selezioni questo fourth" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)Windows="5TH TRY THIS selecione este fifth" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(3)Windows="6TH TRY THIS seleccione este sexto" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(4)Windows="7TH TRY THIS essayez ceci en septieme" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(4)Windows="8TH TRY THIS wahlen Sie dieses achte" /fastdetect
C:="9TH TRY THIS selezioni questo nono"
D:="10TH TRY THIS selecione este decimo"

winxp.ini har "Winxp" istället för Windows, och Winnt.ini har "Winnt" iställer för Windows.

Kastade in lite Spanska / Franska / Tyska / Italienska / Portugisiska för att få en internationell klang på det hela.

Innehållet i fixntldr.bat är:

%systemdrive%
cd

rename boot.ini boot.ini.bak
rename ntldr ntldr.bak
rename ntdetect.com ntdetect.com.bak

copy a:oot.ini boot.ini /-Y
copy a: tldr ntldr /-Y
copy a: tdetect.com ntdetect.com /-Y

attrib boot.ini -h -r -s -a
attrib ntldr -h -r -s -a
attrib ntdetect.com -h -r -s -a

(Den döper om filerna på C:, kopierar filer från A:, och tar sedan bort dolda, skrivskyddade, system, och arkiv attribut. Stort tack till Jorge Toscano för koden, för batchfilen och den Portugisiska översättningen) Tillbaka

Om mitt backupsystem är Mac / Linux eller annat alternativt OS??

Jag gjorde disketten exekverbar för att underlätta skapandet av den.  Självklart så fungerar det bara på Microsoft OS's.  Om ditt backupsystem är system är Linux eller något annat alternativt OS, använd: xpnt4lix.zip / xpnt4lix.rar för Windows XP installtioner eller 2knt4lix.zip / 2knt4lix.rar för Windows 2000 och NT4 installationer, du måste packa upp de här filerna). (Det är tidigare vertioner av versioner i fall att img-filerna inte fungerar för dig: fixntldrimg.zip eller fixntldrimg.rar). Du behöver ett program i stil med rawrite.exe (som fungerar i DOS om du kan komma dit från en Win98 startdiskett) men för ditt OS. Läs "RedHat talk about making a floppy from an image" (och jag kan gå i god för att kommandot i linux är "dd if=filename.img of=/dev/fd0" eller sök på Google. Du kan också köra samma kommando på din Mac.  men om det finns ett enkelt sätt att göra en startdiskett på en Mac vet jag inte, berätta gärna för mig om du vet milescomer@gmail.com , eller skicka bara iväg det i något av formulären som finns på sidan.  om du ger mig en lösning.  så ger jag dig 10 US-dollar från PayPal-kontot till sidan.

Om nu ingenting av detta skulle fungera för dig, kolla på Om jag inte vill ladda ner en fil från en websida jag inte litar på -sektionen och försök hitta ett sätt som du kan skapa en egen diskett med din nuvarande konfiguration, skicka sedan gärna ett svar till mig om hur du gjorde.  Tillbaka.

Om den inte hette Windows, men WINNT som i NT4 eller 2000??

Istället för att bara använda fixntldr.exe, använd fixntldr-winnt.exe filen om ditt system är NT4, eller 2000, eller var uppgraderat från en tidigare installation av NT4 or 2000.

Om du döpte din Windowskatalog till något i stil med "odlaroligasvampar" öppna då boot.ini filen och ändra innebörden av "windows" till "odlaroligasvampar" som såhär:

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)odlaroligasvampar="1ST TRY THIS"

Spara ändringar och sätt tillbaka disketten och fortsätt fortsätta med något av de 10 alternativen.  Tillbaka

Om jag inte kan se den svarta skärmen??

Om du inte kan se skärmen med de olika alternativen och omedelbart går tillbaka till "NTLDR is missing, press any key to restart" felet, så måste du ändra "bootordningen" i BIOS till att först välja diskettenheten, (Floppy Drive), (ibland kallad "Removable Media Drive") innan den försöker att läsa från hårddisken (ibland kallad "Fixed Disk" drive). om du istället använder CD eller USB alternativen, sätt de i ordning före hårddisken.

För att komma in i BIOS: När datorn startar upp, försök med att trycka på CTRL, ESC, END, DELETE eller F1-12 knapparna för att försöka få datorn att sluta ladda Windows och Istället gå till en skärm som låter dig göra konfigurationer och ändringar på din maskin.   Väl inne i BIOS, leta efter "Boot Order" skärmen som listar din diskettstation, cd-rom, och hårddiskar med ett nummer, (typ 1-3), kolla efter instruktioner på skärmen för hur du gör ändringar, och flytta diskettstationen till 1, CD-ROM till 2, leta sedan efter ett sätt att spara och avsluta, var noga med att spara dina ändringar. Tillbaka

Men om nu inga av alternativen fungerade??

Om du använder startdisketten för att skapa en ny MBR och NTLDR inte hjälpte, eller kopierar filerna till roten, C: och du tog bort disketten och fortfarande får samma förbaskade meddelande när du startar upp, så ligger dina möjligheter till en lösning på en helt annan nivå.  Då vet vi att programmen fungerar, de tre startfilerna fungerar, men kanske MBR år inkorrekt.  För att rätta till MBR finns det lite olika varianter, välj någon av följande:

Installations CD

Utföra "Reparera" installation av Windows. Ta en installations CD: (fulla versionen av Windows XP CDn, en uppgraderingsversion är inte boot-duglig).  Starta datorn med XP (eller 2000) CDn. (I BIOS så måste CD-ROM ligga först i "Boot Sequence" före hårddisken. En dialog dyker upp och säger "Press any key to boot from CD..." tryck på en tangent för att starta med CDn

Se en screenshot av "repair install" in action:
http://www.techspot.com/vb/topic8356.html

Återställningskonsol

Du kan välja att reparera Windows installationen från återställningskonsolen. När du väl är inne i konsolen,  välj det nummer som representerar din C-partition troligtvis nummer 1. Du får en förfrågan om ett administratörslösenord, skriv in lösenordet om du har ett, eller tryck bara enter om du inte har något.  Följ återställningskonsolens instruktioner härifrån:

http://www.5starsupport.com/faq/booting.htm#7-9

Försök sedan att använda disketten igen. Tillbaka.

Hårdvarufel

Om nu ingen av dehär alternativen fungerade så, kontrollera din hårdvara, byt kablar, prova olika strömkablar, kolla att jumprar/byglar sitter som dem ska, Kolla så att hårddisken du försöker bota från är ansluten till den Primära IDE kanalen (IDE 0) och sitter på den första kontakten på IDE kabeln (Master, längst ut).  Förhoppningsvis så är dina filer fortfarande intakta, så du kan sätta hårddisken i en annan dator (som slave) och göra backup.  Du kan troligtvis spara dina filer, men om du inte har något emot att förlora dem så kör fdisk och rensa alla dina partitioner, återskapa en som primär, sätt den som aktiv, och formatera den, kör sys c: och se om du åtminstone kan boota dig fram till en C: prompt.

Det kan även vara så att du har ett hårdvarufel, här är en bra tråd för sådana problem:
http://www.techspot.com/vb/showthread.php?s=&threadid=7602

Funkar fortfarande inte?

Om du fortfarande söker efter hjälp: av alla andra hjälpsidor som finns på internet, så hittade jag den mest hjälpsamma (var noga med att först komma på vad du kan ha gjort som gav dig NTLDR problemet):
http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm

Om man läser saker online så känns det som om man går i cirklar och behöver riktig hjälp, för en donation på 3 US-dollar, så svarar jag på åtminstone 5 mail och ser vad jag kan göra för att lösa ditt problem, använd dethär formuläret för att skicka ett meddelande till mig och du behöver inte donera något innan jag svarar. (oftast inom 12 timmar).

Email Address (Jag behöver den för att kunna svara på ditt meddelande)
Fungerade din startdiskett?
Hade du ett fungerande Windows opertivsystem innan du fick meddelandet??
har du ändrat någonting innan du fick meddelandet? (små detaljer kan hjälpa)
Din E-mail Adress igen:
Något annat du kommer på som skulle kunna vara till hjälp:
(Skriv på engelska, då detta endast är en översättning)

Slutligen, som ett sista ingripande kan jag för 25 US-dollar ringa dig till vilket Amerikanskt telefonnummer inom 48 timmar och hjälpa dig gå igenom processen steg för steg och prova olika lösningar i åtminstone en timme.  Om du är villig att göra detta, ring mig på 928-683-4255 och lämna dit telefonnummer (det är en röstbrevlåda).  Fyll även i formuläret ovan så att jag kan sätta mig in i situationen och göra lite efterforskningar på just ditt specifika fall.  Om du vill att jag skall svara inom 6 timmar, så blir en ersättning på 40 US-dollar för den första timmen nödvändig. Tillbaka

Om startdisketten fungerade, men jag kommer inte in i Windows utan den??

Stopp - !!Gör backup på de filer du är rädd om!! - Fortsätt sedan

Inne i Windows

Väl inne i Windows, högerklicka på Den Här Datorn, välj Hantera.  Datorhanteringsfönstret öppnas, klicka på "Diskhantering" i det vänstra fältet.  En av diskarna som listas, och en av partitionerna på den , måste vara satt till aktiv.  Det kommer vara den enhetsbeteckning som du lagt de 3 startfilena under (troligtvis C: på Disk 0).  högerklicka på den och välj "Markera partitionen som aktiv".  Stäng fönstret och starta om datorn.

Om det inte fungerade, gå till "Den Här Datorn", högerklicka på varje hårddisk, välj "Egenskaper", byt till "Verktyg" fliken, tryck på "Kontrollera nu" knappen, markera båda rutorna och tryck på "Start"; om du valde systempartitionen så behöver du starta om datorn utanför Windows. När du startar om får du ett meddelande i stil med "Felkontroll börjar om 7 sekunder", låt den göra det och hoppa inte över det.  Det kan ta ett tag och startar upp Windows igen när det är klart.

Om det inte fungerar på direkten, och du har fler hårddiskar än bara C:, försök att lägga de 3 startfilerna på de andra diskarna också, t.ex D:, E:, F:, osv. Starta om varje gång för att se om det var den hårddisken som löste det, och när du hittar rätt disk, sätt den till aktiv

Win9x

Tag en Windows 9x diskett och starta datorn, när du kommer till A: prompten så skriv in:
fdisk
och försäkra dig om att det är rätt partition på hårddisken som är märkt "aktiv" (vanligtvis den första hårddisken med den första partitionen).

Om du nu hade en Windows 9x installation på datorn så kan du också behöva köra kommandot: sys c: (eller d, e, f ).

Återställningskonsol

Gå till återställningskonsolen genom att starta upp med en Windows XP CD och gå igenom alternativen tills du kommer till valet återställningskonsol, du kommer att behöva ett administratörslösenord för att utföra detta (Om du inte har något så bara tryck enter, funkar om det inte existerar något lösenord).  Then issue the command: fixboot

Ny Hårddisk

Köp en ny hårddisk, ta bort den gamla, installera den nya som master, installera ditt OS, installera den gamla som slave (kom ihåg att ändra jumprar/byglar), kopiera all data som du vill spara från den gamla hårddisken, bränn CD eller DVD-skivor, formatera den gamla hårddisken, gör en partition på den och använd den till backup, lagring eller vad du vill använda den till.  Tillbaka

Om jag vill göra vidare efterforskningar?

Om du vil göra egen efterforskning i ämnet så finns här några länkar till relevanta Microsoft KB artiklar (engelska):
Windows XP Resource Kits: Uppstarten
"NTLDR is missing" när du installerar eller uppgraderar Windows XP från 95/98/ME
Du får ett "NTLDR is missing" meddelande när du startar din dator
Att hantera "NTLDR is missing" i Windows 2000
Att skapa en startdiskett för NTFS eller FAT partition in Windows
Datorn startar inte efter att du ändrat akiva partitioner genom att använda Diskhanteraren
Felmeddelande när du startar datorn med en icke-systemdisk
Windows 2000, Begrepp och problemlösning
Windows XP Resource Kits: Byta ut bootsektorn
Windows XP Resource Kits: Använda återställningskonsolen för att reparera från uppstartsproblem
Att skapa en startdiskett för en NTFS eller FAT partition
Att reparera från ett korrupt register som förhindrar Windows XP från att starta
Att göra en bitvis uppgradering (ominstallation) av Windows XP
Klona OS-partition med Norton Ghost 2003

Eller Googla på NTLDR-relaterade sökord Google

Webben tinyempire.com

 

Tillbaka

Copyright 2002 av Miles Comer Alla rättigheter förbehålles; Du får länka till denna artikel utan att fråga mig först.

Kolla in Tiny Empire's ShortNotes för att fixa dina problem.


All TinyEmpire.com content is maintained by MilesComer.com and is either copyright of Miles Comer or of it's respective creator. Site maintained by i@milescomer.com  Send a MSG2MILES Go back to TinyEmpire.com home.